Okulumuzda Misra Ezberleme Etkinliği Öğrencileri Büyülüyor

Dilimizin zenginliklerini keşfetmek ve öğrencilerimizi edebi mirasımızla buluşturmak amacıyla okulumuzda heyecan verici bir etkinlik düzenlendi: Misra Ezberleme. Bu etkinlik, öğrencilerimizin dil bilgisi ve edebi estetik duygularını geliştirmeye yönelik bir adım olarak öne çıkıyor.

24.04.2024 17

Misra ezberleme etkinliği, öğrencilerimizin klasik Türk şiirinin inceliklerini ve güzelliklerini keşfetmelerine fırsat tanıyor. Özellikle Divan edebiyatı dönemine ait şairlerin eserlerinden seçilen misralar, öğrencilere ezberlemeleri için sunuluyor. Bu sayede, öğrencilerimiz hem dil becerilerini geliştiriyor hem de edebi mirasımızın bir parçası olan şiiri daha yakından tanıma şansı elde ediyorlar.

24-04-202424-04-202424-04-2024

Misra ezberleme etkinliği sadece sınıf içinde yapılan bir uygulama olmanın ötesine geçiyor. Okulumuzun koridorlarında özel olarak hazırlanan bir panoda, öğrencilerin favori misraları ve bu misraların şairleri hakkında bilgiler paylaşılıyor. Bu panoda, öğrencilerimizin edebi birikimlerini artırmaları ve klasik Türk şiirinin önemli isimlerini keşfetmeleri amaçlanıyor.

24-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-2024

Misra ezberleme etkinliği, öğrencilerimizin dilimize ve kültürel mirasımıza olan ilgisini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda özgüvenlerini de güçlendiriyor. Öğrencilerimiz, zorlu misraları ezberleme sürecinde sabır ve azim göstererek kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.