Dil Zenginliğimizi Yansıtan Mesnevîden Hikayeler Okulumuzda Can Buluyor

Okulumuz, dilimizin derinliklerindeki zenginlikleri keşfetmek ve öğrencilerimize bu mirası aktarmak adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak, Mesnevîden Hikayeler konusu üzerine yapılan etkinliklerle öğrencilerimizin bu önemli edebi eserle tanışması sağlandı.

20.03.2024 40

Mesnevî, Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilirken, içerdiği hikayelerle de zengin bir hazineyi barındırıyor. Bu eserlerin içinde yer alan değerli öğütler, kültürel mirasımızın önemli bir parçasını oluşturuyor. Okulumuz, bu değerleri öğrencilerimize kazandırmak ve anlamalarını sağlamak adına harekete geçti.

Öğrencilerimizin Mesnevîden Hikayeleri tanımaları ve bu eserlerin derinliklerine inebilmeleri için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Edebiyat derslerinde yapılan analizlerle birlikte, öğrencilere bu hikayelerin tarihsel ve kültürel bağlamı anlatıldı. Ayrıca, okulumuzun duvarlarında yer alan panolarda Mesnevîden seçilmiş hikayelerin görselleri ve özetleri paylaşılarak, öğrencilerin bu eserlerle görsel olarak da temas etmeleri sağlandı.

20-03-202420-03-202420-03-2024

Pano çalışmaları, öğrencilerin ders dışında da Mesnevîyle ilgili görsel ipuçlarıyla karşılaşmalarını sağlayarak, bilinçaltlarında bu değerli eserlerin yer edinmesine katkı sağlıyor. Öğrencilerimizin günlük hayatlarında karşılaştıkları bu görseller, onların edebi birikimlerini güçlendirmeye ve kendi kültürel kimliklerini daha derinlemesine keşfetmelerine yardımcı oluyor.

Okulumuz, dilimizin ve kültürümüzün önemli bir parçası olan Mesnevîden Hikayelerin öğrencilerimizle buluşmasını sağlayarak, onların edebi zenginliklere olan ilgisini arttırmayı ve kültürel mirasımızı korumayı hedefliyor. Bu etkinliklerle, öğrencilerimizin sadece derslerinde değil, yaşamları boyunca da bu önemli eserlerle bağlarını güçlendirmelerine katkıda bulunuyoruz.

20-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024