Öğrencilerimiz Atasözleri ve Deyimlerle Dilimizin Zenginliklerini Keşfediyor!

Okulumuz öğrencileri, dilimizin derinliklerinde gizlenen zenginlikleri keşfetmek için kolları sıvadı! Dil ve edebiyat alanında farkındalık yaratmayı amaçlayan projelerimizden biri olan "Dilimizin Zenginlikleri" teması, öğrencilerimizin atasözleri ve deyimlerle yoğrulmuş bir dünyaya adım atmalarını sağlıyor.

27.02.2024 63

Atasözleri ve deyimler, bir kültürün ve toplumun derinliklerinde saklı hazine niteliğindeki ifadelerdir. Öğrencilerimiz, bu ifadelerin anlamlarını çözümleyerek dilimizin köklü geçmişine yolculuk yapıyorlar. Hem eğlenceli hem de öğretici olan bu çalışmalarda, öğrencilerimiz kendi anlam dünyalarını zenginleştirirken bir yandan da geleneksel değerlerimizi yaşatma fırsatı buluyorlar.

Özellikle pano oluşturma etkinlikleri, öğrencilerimizin yaratıcılığını konuşturduğu ve toplumsal değerleri görsel bir şekilde sunma fırsatı bulduğu önemli bir aşamayı oluşturuyor. Panolar, okulumuzun duvarlarını renklendirirken aynı zamanda geçmişten günümüze uzanan bir dil serüvenine davet çıkarıyor.

Proje kapsamında yapılan etkinlikler arasında, atasözleri ve deyimlerin doğru kullanımını öğretmek için düzenlenen yarışmalar, öğrencilerin kendi atasözü ve deyimlerini yaratmalarını teşvik eden atölye çalışmaları ve dilimizin zenginliğini yansıtan drama ve tiyatro gösterileri bulunuyor.

28-02-202428-02-202428-02-2024

27-02-202427-02-2024