12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un Anısının Anlamı

Her yıl 12 Mart'ta Türkiye'de İstiklal Marşı'nın kabul edilişi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un anısına bir dizi etkinlik düzenleniyor. Bu yıl da okulumuz öğrencileri, bu önemli günün anlamını ve değerini daha iyi anlamaları için bilgilendirme etkinliklerine katıldılar.

18.03.2024 35

Öğrencilerimiz, milli marşımızın kabul edilişinin 101. yıl dönümünde, İstiklal Marşı'nın nasıl yazıldığı, Mehmet Akif Ersoy'un hangi koşullarda ve hangi duygularla bu büyük eseri kaleme aldığı konusunda bilgilendirildi. Bu etkinlikler kapsamında, öğrencilere İstiklal Marşı'nın sözlerinin anlamı da detaylı bir şekilde aktarıldı

Okulumuzun Türkçe öğretmenleri, öğrencilere İstiklal Marşı'nın milli mücadele ruhunu, bağımsızlık ve vatan sevgisi gibi kavramlar üzerinden nasıl yansıttığını anlattılar. Ayrıca, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserleri üzerine yapılan sunumlarla öğrencilere milli şairimizin kişiliği ve eserlerindeki derin anlamlar hakkında bilgi verildi.

Okulumuz yetkilileri, bu tür etkinliklerin öğrencilerin milli değerlere sahip çıkma bilincini artırdığını ve vatan sevgisi ile dolu bireyler yetiştirmede önemli bir rol oynadığını vurguladılar. Ayrıca, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un anısını yaşatmanın, milli kimliğimizin ve birlik duygumuzun güçlenmesine katkı sağladığını belirttiler.